Produk penyelidik UPM dapat paten di UK, Amerika - Berita Harian, Mohd Feroz Abu Bakar (2003)
BIDANG penyelidikan dan pembangunan (R&D) di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) negara ini sekali lagi mendapat pengiktirafan apabila dua produk ciptaan penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) berjaya mendapat paten di Amerika Syarikat (AS) dan United Kingdom (UK).