Institut Biosains UPM temui sebatian ubat tanpa steroid - Berita Harian, Syuhada Choo Abdullah (2003)
UNIVERSITI Putra Malaysia (UPM) mencatat penemuan baru dalam bidang perubatan apabila berjaya mengenal pasti sejenis sebatian tulen yang mampu dijadikan ubat tanpa steroid untuk pencegahan serta rawatan keradangan, sekali gus memberi sumbangan besar dalam bidang berkenaan.