Universiti Tempatan Peka Pasaran Kerja - Harian Metro, Ruhaiza Rusmin (2008)
Sudah lama institusi pengajian tinggi awam (IPTA) negara memerlukan anjakan paradigma bagi menjadikannya setara di peringkat nasional dan antarabngsa, sekali gus mampu melahirkan golongan cendekiawan pada masa depan.