Universiti Kent Pilihan Pelajar Asing - Berita Harian, Habsah Dinin (2008)
"Universiti Kent unik. Biarpun pelajarnya warga Eropah dan dari negara lain, suasan di sini masih aman, tenteram dan selesa untuk belajar." kata Mohd Fadhil Masron, seorang pelajar Malaysia yang menjadi kebanggaan negara kerana dapat menempatkan diri di Universiti Kent, antara universiti di United Kingdom yang menjadi pilihan pelajar antarabangsa.