3 Faktor Punca Anaconda Mati - Berita Harian, Hussain Said & Mohd Amin Jalil (2008)
Tiga faktor dikenal pasti punca utama menyebabkan kematian 30 daripada 58 ular, termasuk dari spesies anaconda di Taman Ular Sawa Negeri Sembilan, Hutan Lipur Ulu Bendol, Kuala Pilah, sejak beberapa bulan lalu.