Ilmu Nujum Melayu - Ia lambang bangsa bertamadun - Berita Harian, Rashiqah Ilmi abd Rahim (2008)
Persoalan kerelevanan kitab ilmu nujum Melayu pada kaca mata bangsanya dikupas pada Seminar Bulanan naskhah Melayu: Kitab Ilmu Nujum Melayu: Kitab Ilmu Nujum Melayu dalam usaha meletakkan khazanah warisan bangsa itu sebagai satu cabang ilmu.