Perkongsian Bestari - Dua kementerian sepakat wujudkan Rangkaian Sekolah Kluster-Universiti - Berita Harian, Khairina Yasin (2008)
Sekolah dan universiti adalah dua entiti pendidikan berbeza yang menggariskan konsep, dasar dan hala tuju pendidikan masing-masing.