Veterinar - Makmal UPM diiktiraf Jabatan Standard MAlaysia - Berita Harian, Khairina Yasin (2008)
Universiti Putra Malaysia (UPM) menerusi Unit Perkhidmatan Makmal Veterinar (VLSU), Fakulti Perubatan Veteribar (FPV) muncul institusi pengajian tinggi awam pertama memperoleh pensijilan Skim Akreditasi Makmal Malaysia (SAMM) MS ISO/IEC MS17025; 2005 oleh Jabatan Standard Malaysia.