Dari Komik Ke Sasterawab Tersohor - SN paling berani berterus terang dan kerana itu beliau tidak pernah makan hati - Berita Harian, Salbiah Ani (2008)
Pasti ramai yang tidak mengetahui perjalanan dunia kreatif Sasterawan Negara (SN), Allahyarham Dr Syed Othman Syed Omar atau lebih dikenali sebagai S Othman Kelantan, bermula dari pelukis komik sebelum mencipta nama pada persada tanah air.