Graduan OKU Antara Lima Lulus Cemerlang - Berita Harian, (2008)
Pengalaman dimalukan dengan kata kata penghinaan ketika meminta bantuan orang ramai membakar semangat Ng Sheau Lan mem buktikan kemampuannya meraih kejayaan ketika belajar di Universiti Malaya walaupun lumpuh dari paras pinggang akibat penyakit poio keitka berumur 11 bulan.