UM, USM Calon Pilihan Jadi Universiti Apex? - Berita Harian, Zainor Said (2008)
Sambil mengharapkan kerajaan akan terus memberi peruntukan terbesar untuk pembangunan bidang pendidikan dan latihan dalam Bajet 2009 yang akan dibentang petang ini, rakyat khususnya warga pendidika di institusi pengajian tinggi awam (IPTA) turut menantikan dengan penuh minat pengumuman Perdana Menteri, Datuk seri Abdullah Ahmad Badawi, universiti yang bakal diangkat ke taraf Universiti Apex pertama negara.