Fakulti Perhutanan dipilih Pengerusi Bersama perhutanan Asia Pasifik - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 20 Nov - Fakulti Perhutanan, Universiti Putra Malaysia (UPM) dipilih sebagai Pengerusi Bersama (Co-Chair) kepada Jawatankuasa Pelaksana (Steering Committee) dalam Asia-Pacific Forestry Education Coordination Mechanism selama lima tahun bermula 2016 hingga 2020.