Pengurus Ladang Perlu Kemahiran Bersepadu - Utusan Malaysia, Mohammad Yasir Jaafar (2008)
Perusahaan ladang yang mempunyai sistem pengurusan yang komprehensif serta terancang mampu mempengaruhi corak perkembangan sesuatu indstri perladangan tanpa mengira tanaman mahupun penternakan.