Bioteknlogi Penggerak Pemodenan Pertanian - Utusan Malaysia, Laupa Junus (2008)
Dalam usaha mencipta satu revolusi pertanian ke arah pertanian baru, bioteknologi dilihat sebagai elemen penting yang wajar diberi pertanian. Tambahan pula, Dasar Bioteknologi Kebangsaan turut memberi penekanan turut memberi penekanan kepada bidang pertanian selain industri dan penjagaan kesihatan.