Pelajar UPM cipta aplikasi ‘Salam Halal KL’ kesan ketulenan restoran halal - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG – Pelajar Institut Penyelidikan Halal (IPPH), Universiti Putra Malaysia (UPM) Muhammad Syukri Metussin berjaya mencipta aplikasi telefon pintar ‘Salam Halal KL’ menggunakan ‘Live AR View’ iaitu teknologi Augmented Reality (AR) GPS menggunakan kamera peranti untuk melihat restoran halal sekitar kawasan pengguna.