IPT Apex Diumum Dalam Bajet - Hanya sebuah universiti dipilih perintis program - Berita Harian, Syuhada Choo Abdullah (2008)
Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi akan mengumumkan sebuah universiti terpilih merintis program apex yang bakal melonjakkan kecemerlangannya sehingga ke peringkat antarabangsa pada pembentangan Bajet 2009 Jumaat ini.