Wanita Abaikan Keperluan Kalsium - Utusan Malaysia, Meran Abu Bakar (2008)
GOLONGAN golongan wanita di negara ini mengambil kurang daripada 50 peratus keperluan kalsium harian yang diperlukan oleh tubuh Hasil penyelidikan bersama yang dijalankan oleh Universiti Putra Malaysia UPM dan University of Otago, New Zealand mendapati bahawa kebanyakan wanita Malaysia mengabaikan keperluan kalsium harian mereka sedangkan ia merupakan nutrien penting bagi mengekalkan tulang yang sihat.