Seminar antarabangsa linguistik di FBMK lulus 8 resolusi - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 4 Nov: Seminar antarabangsa Linguistik dan Pembudayaan Bahasa Melayu IX di Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi (FBMK) Universiti Putra Malaysia (UPM) baru-baru ini meluluskan lapan resolusi, termasuk menyata kan bahawa perancangan taraf dan perancangan korpus bahasa Melayu perlu diperhebat.