PM Umum Nama Universiti Status Apex - Empat institusi disenarai pendek - Berita Mingguan, (2008)
Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi akan me ngumumkan nama universiti yang memperoleh Status Univer siti Apex, pada bila-bila masa kata Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.