Mempelajari Idealisme dan Humanisme Usman Awang - Utusan Malaysia (2008)
Dramatis agung, William Shakespeare menulis satu analogi tentang kehidupan yang cukup menarik. Ia umpama alunan ombak yang menuoju ke gigi pantai yang setiap detik akan melemah dan seterusnya menghilang.