Prof. Datin Dr Faridah Hanum dilantik anggotai badan biodiversiti dan ekosistem - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 9 Sept - Pensyarah Fakulti Perhutanan, Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Datin Dr. Faridah Hanum Ibrahim dilantik menganggotai Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES), yang beribu pejabat di Bonn, Jerman.