Penyelidik temui formula atasi kulat, tompokan hitam pada betik - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 19 Ogos - Pengusaha tanaman betik, pisang dan mangga sering berdepan masalah penyakit lepas tuai - bintik pusar atau ‘Antraknos’ (Anthracnose) – iaitu buah yang cepat berbintik hitam, seterusnya menjadi tompok yang membesar dan mengakibatkannya menjadi busuk.