Dikir Barat, Kuda Kepang Kolej 13 harumkan nama Malaysia di Jepun - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
FUKUOKA (JEPUN), 16 Sept - Universiti Putra Malaysia melalui Kolej Tiga Belas, Fakulti Pengajian Pendidikan dan Fakulti Ekologi telah menjayakan persembahan Dikir Barat dan Kuda Kepang di Jepun bagi tujuan mempromosi kaedah terapi kanak-kanak autism dan Sindrom Down melalui pendekatan muzik tradisional.