LabEx UPM di Montpellier bakal rapatkan hubungan penyelidik Malaysia-Eropah - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
MONTPELLIER (Perancis): Penubuhan LabEx, (External Laboratory) Universiti Putra Malaysia (UPM) di Agropolis International, Montpellier merupakan satu peluang untuk merapatkan lagi kerjasama dan hubungan antara penyelidik Malaysia dan Eropah.