UPM legasi kecemerlangan pertanian, gah di persada dunia - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 29 Okt - Bermula sebagai sebuah Sekolah Pertanian pada tanggal 21 Mei 1931, Universiti Putra Malaysia (UPM) sudah membuat lonjakan besar sambil melakar pelbagai kejayaan dalam menyumbang kepada transformasi dan pembangunan pertanian negara.