UPM Sasar Jadi Universiti Terbilang - Berita Harian, (2007)
Universiti Putra Malaysia (UPM) meletak sasaran nisbah 1:1 antara pelajar sarjana muda dan pasca siswazah dalam tempoh 10 tahun lagi, sekali gus menjadikan universiti terbilang di dunia.