Ramai Pelajar IPT Masih Lemah Bahasa Melayu - Berita Harian, Wan Mohamad Wasif Wan Mohamad (2008)
PERSATUAN Bahasa Melayu Universiti Malaya (PBMUM) menyokong cadangan Profesor Diraja Ungku Aziz ketika menyampaikan ucap utama pada Seminar Permuafakatan Kementerian Pengajian Tinggi Bersama Kementerian Pelajaran di Universiti Putra Malaysia yang meniinta kerajaan membuat perubahan dalam sistem pengajaran dan pembelajaran bahasa Melayu demi memupuk perpaduan antara kaum di negara ini.