Muafakat Selesai Isu Perguruan - Dua kementerian perlu atasi beberapa masalah tarik minat jadi pendidik - Berita Harian, Syuhada Choo Abdullah; Nurul Hazirah Md Sai'aan, (2008)

(untitled)
Kementerian Pelajaran perlu bermuafakat dengan Kementerian Pengajian Tinggi bagi menyelesaikan beberapa isu berkäitan profesion perguruan khususnya berhubung diskriminasi penempatan graduan institut pengajian tinggi awam (IPTA) dan institut pendidikan guru (IPG).