MeCD Sasar Lahir 150,000 Usahawan - Utusan Malaysia, (2008)
Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MeCD) bertekad melahirkan 130,000 usahawan dalam Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9) terutama daripada golongan siswazah.