Bahasa Melayu Bentuk Perpaduan Kebangsaan - Ubah sistem pembelajaran baiki hubungan kaum: Ungku Aziz - Syuhada Choo Abdullah, choo@bharian.com.my (2008)
Kerajaan perlu melakukan beberapa perubahan terhadap sistem pengajaran dan pembelajaran khususnya mengenai bahasa Melayu bagi mewujudkan perpaduan kaum di negara ini, kata Prof Diraja Ungku Aziz.