Universiti Perlu Tingkat R&D: PM - Kerajaan sedia bantu kajian ahli akademik - Berita Harian, Abdul Razak Razaff (2008)
Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi mahu semua universiti terus meningkatkan kecemerlangan dalam penyelidikan dan pembangunan R&D serta menghasilkan lebih ramai kumpulan cendekiawan yang dapat membantu kerajaan meneruskan Misi Nasional.