IPT Sedia Hadapi Cabaran Global - Sembilan kemuuka permohonan untuk diiktiraf Universiti APEX - Berita Harian, (2008)
Institusi pengajian tinggi Malaysia kini semakin bersedia menghadapi cabaran globalisasi dan berdaya saing memandangkan banyak program lepasan ijazahnya berupaya menarik kehadiran ramai pelajar asing.