Naib Canselor Wanita Bukan Punca Merosot - Utusan Malaysia (2008)
Kegagalan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Universiti Malaya UM menduduki senarai 200 üniversiti terbaik dunia Times Higher Education Supplement (THES) bukan berpunca daripada naib canselor kedua dua üniversiti itu adalah wanita.