IPT Perlu Buat Kerjasama R&D - Berita Harian, Rosniza Mohd Taha (2008)
Pelajar institusi pengajian tinggi (IPT) Asia disaran menjalankan penyelidikan bersama dalam membangunkan teknologi penjanaan tenaga diperbaharui bagi mengurangkan kebergantungan terhadap minyak sebagai bahan api utama di rantau itu berikutan lonjakan kenaikan harga barangan berkenaan.