9 IPT Mohon Diiktiraf - Keputusan pemilihan sebagai Universiti Apex diketahui selewatnya lewatnya bulan depan - Harian Metro, (2008)
Sembilan universiti termasuk tujuh institusi pengajian tinggi (IPT) awam dan dua swasta memohon untuk dipilih serta diiktiraf sebagai Universiti Apex iaitu universiti yang akan menjadi penanda aras peringkat dunia melalui Program Kecemerlangan Pengajian Tinggi Apex.