Penyelidik cipta minyak masak AFDHAL boleh goreng 80 kali - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG – Penyelidik Institut Biosains Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof. Dr. Suhaila Mohamed menemui inovasi mencipta minyak masak AFDHAL yang diformulasikan daripada ekstrak herba semulajadi yang mampu mengurangkan serapan minyak dalam masakan dan membolehkan penggunaan minyak berulang sehingga 80 kali.