Kolej Risda Terajui Pengajian Teknologi Pertanian - Utusan Malaysia (2008)
MENYEDARI betapa pentingnya sektor pertanian untuk pembangunan negara Kolej Risda menyediakan peluang untuk melanjutkan pelajaran bagi Diploma Pertanian kenasama dengan Universiti Putra Malaysia (UPM), Diploma Pengurusan Ladang kerjasama dengan Universiti Teknologi Mara (UiTM) dan program Fra Diploma Sains ditawarkan sebagai feeder kepada program Diploma Pengurusan Ladang.