60% Pensyarah Lulusan PhD Di Universiti Menjelang 2020 - Utusan Malaysia, Nor Azan Fitri Ahmad Hidzir (2008)
Kementerian Pengajian Tinggi menyasarkan sekurang-kurangnya 60 peratus pensyarah institusi pengajian tinggi awam IPTA di seluruh negara memilild kelulusan doktor falsafah PhD menjelang 2020.