TLDM Jalin Kerjasama Dengan UMT - Utusan Malaysia, Lt. Dya Siti Salina Johari (2008)
Penubuhan Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (PALAPES) di Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) di negara ini menjadi pemangkin kepada melahirkan modal insan yang berkelayakan akademik dan seterusnya menyumbang kepada keperluan pertahanan negara.