NCER Bakal Jadi Hab Pertanian - Utusan Malaysia (2008)
Fokus utama pelaksanaan Wilayah Ekonomi Koridor Utara (NCER) adalah membangunkan negeri-negeri di wilayah utara yang tahap kemajuannya dilihat masih jauh ketinggalaan berbanding negeri lain.