UPM miliki MRI 3 Tesla, pertama seumpamanya di Malaysia - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 4 Jun (UPM) – Selepas menjadi universiti awam pertama di negara ini mempunyai kelengkapan PET-CT Scan (Positron Emission Tomography – Computed Tomography Scan) pada tahun 2010, Universiti Putra Malaysia (UPM) terus membuat langkahan besar apabila kini memperoleh peralatan MRI 3 Tesla.