Joannes Lukas Sebak Selepas Meneliti Ayat Al-Maidah - Utusan Malaysia, Zuarida Mohyin (2008)
Pertemuan kali pertama penulis dengan anak muda kelahiran tawau, Sabah ini, lansung tidak menampakkan dirinya seorang mualaf. Ini kerana raut wajah Joannes Lukas, 29, persis jejaka Melayu ditambah pula kelancaran tutur kata tanpa dipengaruhi loghat negeri asalnya.