Budaya keintelektualan mäkln subur Transformasi pengajian tinggi menerusi PSPTN tingkat kualiti akademi di IPT - Berita Harian, Dr. Zaini Ujang (2008)
HOLISTIK dalam konteks pembangunan modal insan dalam Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK 9) tidak terbatas kepada disiplin ilmu dan pemantapan kemahiran saja malah turut merangkumi aspek pembangunan minda Spiritual sahsiah dan etika Dengan kata lain pembangunan modal insan turut memberi tumpuan kepada aspek keinsanan yang terbina menerusi falsafah hidup pegangan agama dan dokongan moral.