Produk kawal penyakit pangkal batang kelapa sawit GanoCare dikomersil - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 19 Mei (UPM) – Penyelidik Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB) berjaya menghasilkan baja organik, diberi nama GanoCare bagi mengawal penyakit reput pangkal batang (BSR) kelapa sawit yang disebabkan kulat Ganoderma boninense, yang semakin mengancam tanaman itu