Muzium Kesenian Perlu Promosi - Utusan Malaysia, (2008)
Kewujudan Muzium Kesenian Islam tidak boleh dipandang ringan kerana muzium ini adalah salah satu inisiatif untuk mendekatkan minat generasi kini supaya lebih menghargai kesenian yang dibawa oleh Islam.