Hutan Simpan Ayer Hitam disasar jadi pusat pendidikan perhutanan antarabangsa - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
PUCHONG, 11 April (UPM) – Mungkin ramai tidak menyedari di celah-celah kepesatan pembangunan Lembah Klang, tersimpan ‘khazanah’ yang amat bernilai, berupa Hutan Simpan Ayer Hitam, Puchong. Kini, Universiti Putra Malaysia (UPM) melalui Fakulti Perhutanan menyasarkan untuk memasyhurkan hutan ini yang mempunyai potensi besar dengan menjadikannya sebagai model hutan pendidikan dan penyelidikan di peringkat antarabangsa.