UPM cipta produk bakeri kekal sedap dan menarik gunakan gelombang ultrabunyi - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 8 April – Penyelidik Universiti Putra Malaysia(UPM) mencipta teknologi gelombang ultrabunyi yang mampu mengawal pengudaraan tekstur bakeri bagi memastikan rasa produk bakeri kekal sedap dan menarik.