Tingkatkan usaha tanam pokok di hutan paya gambut yang terbakar - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2015)
SERDANG, 12 Mac (UPM) – Penanaman pokok di kawasan hutan paya gambut yang terosot perlu diperhebat dan diperbanyakkan untuk mengurangkan risiko kebakaran, sekali gus jerebu yang sering berlaku apabila musim kering.