Kerjasama DBP - PSU Memartabatkan Bahasa Melayu - Berita Harian, WAn Mohd Soaphy Amizul Wan Mansur (2008)
Dewan Bahasa dan Pustaka (DBO) dan Universiti Prince of Songkhla (PSU), Kampus Pattani, Thailand menandatangani Memorendum Persefahaman DBP-PSU, antara lain bertujuan untuk memartabatakan bahasa Melayu atas kesepakatan bersama dan mengeratkan lagi hubungan kedua-dua buah institusi itu.