Kamus dasar bergambar tribahasa - Othman, Mohd Sukki (Sasbadi Sdn. Bhd, 2014)
1. Berdasarkan senarai Perbendaharaan Kata Bahasa Malaysia Tahun 1 dan Tahun 2 KSSR 2. Dimuatkan kata-kata lain yang dalam lingkungan pengetahuan, pengalaman, dan kebolehan anak-anak sebagai tambahan. 3. Berisi lebih daripada 2000 patah kata dasar dan kata terbitan yang ditunjukkkan dengan warna berbeza 4. Disertakan lebih daripada 1000 ilustrasi berwarna-warni yang dapat mendukung makna sesuatu kata. 5. Menggunakan bahasa baku agak anak-anak terdidik dengan bahasa yang baik 6. Dibina struktur ayat yang mudah sebagai contoh penggunaan sesuatu kata disamping untuk mendukung maknanya.